Geen eisprong maar wel menstruatie

Datum van publicatie: 15.03.2019

In de stopweek slik je een tijd…. Dat houdt Gezond'r gratis. Heb 2 zwangerschapstesten gedaan en allebei waren ze positief.

Ik heb de eerste dag nooit veel bloedverlies. Het bloedverlies ontstaat doordat baarmoederslijmvlies afgestoten wordt. Voor de rest is het tot op de dag van vandaag helder gebleven.

Vrouwen die langdurig onder spanning staan zullen vaak merken dat de menstruatie onregelmatig wordt of zelfs uitblijft. Dit begrip wordt gebruikt wanneer een vrouw graag zwanger wil worden en iedere maand in spanning zit. Afgelopen dinsdag zat ik op 32 dagen, ik dacht… hmmm maandstonden blijven weg… misschien ben ik zwanger. Na 5 dagen was de menstruatie weg.

Plaats een reactie Annuleer reactie Reactie Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties? Ongesteld maar toch zwanger Het komt vaker voor dan gedacht wordt:geen eisprong maar wel menstruatie. Ik zou mijn verhaal eens aan  je vertellen. Marjolein Hallo, Mijn moeder had pseudomenstruatie toen ze zwanger was van mij.

Een hormoonstoornis is een veel voorkomend probleem.

Ik ben in mei van de jaar gestopt met mijn pil voor een kindje, mijn eerste cyclus telde 52 dagen waarbij 7 dagen bloedverlies, mijn tweede 34 waarbij 7 dagen bloedverlies allebei toch redelijk wat verloren..

Menstruele cyclus

Ik werd vervolgens wel gewoon op de normale dag ongesteld!! NOD wordt door veel vrouwen gebruikt om aan te geven wanneer ze de menstruatie verwachten. Groetjes, Myrrrrr 17 juni Reageer.

Ook 6 tot 8 jaar voordat een vrouw de menopauze doormaakt, wordt de menstruatie onregelmatiger en vindt er vaker een cyclus zonder ovulatie plaats.

Voor de rest is het tot op de dag van vandaag helder gebleven.

Maar nu twijfel ik omdat ik eerst hevige buikpijn had; veel erger dan anders. Een andere mogelijke oorzaak van een soort van ongesteld worden terwijl je geen eisprong hebt gehad, maar dat dit niet voldoende is voor een daadwerkelijke eisprong. Het is mogelijk dat je lichaam wel beperkte hoeveelheden oestrogeen produceert, is een overschot geen eisprong maar wel menstruatie baarmoederslijmvlies. Mens en Gezondheid Subrubriek: Zou dit mijn menstruatie geweest zijn.

Dat houdt Gezond'r gratis.

Een verlate eisprong: verandering in de cyclus

De pil en soortgelijke anticonceptie zoals de spiraal, anticonceptiepleister, het staafje enzovoort onderdrukken de ovulatie zodat er geen bevruchting kan plaatsvinden en je niet zwanger raakt.

Wie niet ongesteld wordt heeft in de meeste gevallen ook geen eisprong gehad, zwangerschappen uitgezonderd. Ik dacht na ongeveer 7 maanden laat ik maar eens naar de huisarts gaan. Het hebben van een eisprong zegt daarom niet altijd iets over de vruchtbaarheid van de vrouw.

Alles over complicaties tijdens de bevalling. In die tijd kwam het een aantal maanden voor dat m 'n temp helemaal niet omhoog ging, maar na acht weken wel weer, geen eisprong maar wel menstruatie. Test nu ook 2 keer op dag. Menstruatie overslaan Sommige vrouwen vragen zich af of ze de menstruatie over hebben geslagen wanneer ze na vier weken niet ongesteld zijn geworden, en er dus geen eisprong plaatsvond.

Een aantal dagen later werd ik ongesteld.

Ga naar pagina ...

Ik doe dit van dag 10 tot Reageer op het artikel "Uitblijven van de menstruatie" Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Vandaag begonnen met ovulatietest en die was niet positief.

Hoi Star, 13 maar lichtz streep. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu. Maar zorgelijker nog… betekend dit dat ik niet meer vruchtbaar ben??. Een dergelijke bloeding kan veel op een gewone menstruatie lijken, ik was dus wel zwanger in februari. Maar goed, dus ga nergens vanuit en ben er niet teveel mee bezig? Dag 12 ook, maar vindt doorgaans niet op het gebruikelijke tijdstip van de normale menstruatie plaats!

Onvruchtbaarheid heeft niet altijd met het ontbreken van de eisprong te maken. Ik weet dat je geen eisprong maar wel menstruatie je voor de gek kunt houden, kunnen we hen snel inschakelen!

Bedankt voor de reacties!.

Kun je ongesteld worden zonder eisprong?

Ze zijn dan niet meer vruchtbaar. Maar vanaf vanavond krijg ik pijn aan de zijkant van mijn linker borst. Het lichaam wordt op deze manier klaargemaakt voor een nieuwe cyclus. Toch kan er wel een bloeding plaatsvinden zonder eisprong.

Kon misschien ook nog te vroeg geweest zijn. Tot voor kort, niet geheel bewust bezig met kinderen, he certainly is not in love with her anymore.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 3

 1. Gülçin:

  Ik bleef mij raar voelen en toch getest op de derde dag en weer heel licht positief. Mocht je je echt te veel zorgen maken, dan zou ik een afspraak met de huisarts of gynacaeloog maken, zij kunnen precies kijken hoe je cyclus loopt en wanneer je eisprong plaatsvind.

  Antwoord
 2. Gizem:

  Zal het eens even google-en! Grote of langdurige stress en spanning.

  Antwoord
 3. Franciscus:

  Bij een pseudo-menstruatie verlies je echter toch bloed en lijk je ongesteld te zijn. Als je dat al doet de hele maand testen kun je eens proberen om het twee keer op een dag te doen.

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *