Mag kind in huurhuis blijven wonen

Datum van publicatie: 08.04.2019

Overijssel Zoals ik zei hebben we wel wat achter de hand maar het is geen officiele woning. Wat je kan doen is het voor de rechter nemen maar dan komen al die kosten voor jou, niet voor de woningbouw. Scheiden ondernemer Scheiden ondernemer Ondernemer en scheiden Partner ondernemer Advies over je scheiding Echtscheidingsprocedure Echtscheidingsprocedure Verzoekschrift echtscheiding Echtscheidingsconvenant Gemeenschap van goederen Huwelijkse voorwaarden Geregistreerd partnerschap Voorlopige voorziening Scheiding van tafel en bed Flitsscheiding Wet gemeenschap van goederen Officiële documenten Begeleiding kinderen Begeleiding kinderen Kinderen en emoties Tips voor je kinderen Vakantie en feestdagenregeling Omgangsbegeleiding Schoolvakanties Alimentatie Alimentatie Alimentatieplicht Alimentatie betalen Alimentatieduur Kinderalimentatie Partneralimentatie Alimentatie en hypotheek Alimentatie afkopen Alimentatie indexatie Wijziging alimentatie Wat als de ex niet betaalt?

Dan weet je wat je rechten zijn en weet je ook wat je eventueel kan eisen. De voorlopige voorziening eindigt zodra de scheiding definitief is.

In principe zou je 6 maanden de tijd moeten krijgen om een nieuwe woning te vinden en daarna zou de wbv je een huis kunnen aanbieden die je in theorie dan ook moet accepteren. Eén huurder van het huurhuis Als het huurcontract alleen op naam van jouw ex staat, heeft hij of zij het recht in jullie huurhuis te blijven wonen.

Ga naar pagina   1 , 2 2 Volgende.

Service voor leden Vragen over huren of problemen met uw verhuurder. Mag kind in huurhuis blijven wonen deze website van De Nationale AdviesBalie vind je veel informatie en kun je berekeningen uitvoeren! Geef hier jouw mening. Overigens is het belangrijk het contract goed door te lezen. Want dat zou misschien ook schelen. Dan kunt u aan de rechter vragen om u als huurder van de woonruimte aan te wijzen.

 • De rest kan gewoon naar nieuwe adres.
 • Als de verhuurder daaraan niet meewerkt, is dit in principe bij de rechter af te dwingen.

Wat gebeurt er met ons huurhuis?

Ik schat in, maar daar kan ik naast zitten, dat de rechter alleen positief beslist als er sprake van medehuurderschap kan zijn geweest, maar dat verzuimd is om dat bij de wbv aan te vragen. Het kan zo zijn, dat de rechter vervolgens besluit dat het redelijk is het huurhuis aan je ex-partner toe te wijzen.

Of heb ik dat verkeerd gelezen en heb jij alleen een baan en jouw vriend niet. Dat betekent, dat je niet zomaar je woning mag worden uitgezet. Bovendien heb je recht op huurbescherming. Alles wat je wilt weten over een echtscheiding.

 • Regio Maar een gemeente mag iemand toch niet zo maar op straat laten staan??
 • Dit kunt u doen tot 6 maanden na het overlijden van de huurder.

Het is even een trucje voor tijdelijk. Wanneer je dit contactformulier verzendt, ga je akkoord met onze privacy verklaring. De woningbouw vereniging geeft nog steeds geen antwoordt. Ik zou eens naar de woningbouwvereniging toegaan om hierover te praten.

Breda En als je moeder je als medehuurder op het contract laat bijschrijven.

U bent hier

Hier wordt in elke gemeente anders mee omgegaan. En dan na een aantal jaar kan zij als huurder zich uitschrijven. Actieve onderwerpen Eigen berichten.

Dit betekent dat u niet kunt aantonen dat u daadwerkelijk in de woning woonde en de kosten van de huishouding deelde. Je kunt dan om verlenging van de voorlopige voorziening mag kind in huurhuis blijven wonen, word je hoofdhuurder. Bij woningbouw waar vriendlief voor werkt komen ze er hoe dan ook achter als iemand een woning huurt maar er zelf niet in woond. Een goed genformeerde huurder krijgt meer voor elkaar. Ongelezen bericht door berndv 15 jul Wanneer je als medehuurder het huis toegewezen krijgt, zodat je niet meteen de woning hoeft te verlaten.

Eén huurder van het huurhuis

Ik woon samen met mijn andere broer en zussen in het ouderlijkhuis. Menu Zoeken Contact Bellen. Actieve onderwerpen Eigen berichten.

Eigenlijk kan zoiets toch gewoon niet. Scheiden ondernemer Scheiden ondernemer Ondernemer en scheiden Partner ondernemer Advies over je scheiding Echtscheidingsprocedure Echtscheidingsprocedure Verzoekschrift echtscheiding Echtscheidingsconvenant Gemeenschap van goederen Huwelijkse voorwaarden Geregistreerd partnerschap Voorlopige voorziening Scheiding van tafel en bed Flitsscheiding Wet gemeenschap van goederen Officile documenten Begeleiding kinderen Begeleiding kinderen Kinderen en emoties Tips voor je kinderen Vakantie en feestdagenregeling Omgangsbegeleiding Schoolvakanties Alimentatie Alimentatie Alimentatieplicht Alimentatie betalen Alimentatieduur Kinderalimentatie Partneralimentatie Alimentatie en hypotheek Alimentatie afkopen Alimentatie indexatie Wijziging alimentatie Wat als de ex niet betaalt.

Een beetje woning mag kind in huurhuis blijven wonen excl. Ik woon al 6 jaar in dat huis. Huisgenoot of medebewoner van overleden huurder Bent u huisgenoot of medebewoner. Schrijf je in op onze nieuwsbrief. Zijn er mensen die ook zoiets hebben meegemaakt. U en uw man zijn als echtgenoten allebei van rechtswege mede huurder van de woning.

Gedichten toon hermans het leven dus opnieuw ingericht moest worden, plus alle andere dingen die er bij kwamen, mag kind in huurhuis blijven wonen.

Overslaan en naar de inhoud gaan.

Hoofdhuurder of medehuurder

Heb je meer hulp nodig? Soms kunnen wij je vragen direct beantwoorden, en anders kunnen we je in contact brengen met een specialist uit ons netwerk bij jou in de buurt.

Misschien zijn je inkomsten zodanig gedaald, dat je in aanmerking komt voor huurtoeslag voorheen huursubsidie.

We zijn allen volwassen. Heb je meer hulp nodig. In principe hebben we dus wel een woonruimte alleen niet officieel.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 3

 1. Zillah:

  Maar zeker in dit geval dat je moeder er ook nog op korte termijn uitgaat, werkt niet in je voordeel helaas. Als het zoals op woningnet gaat zou ik gewoon gaan reageren ik had toen ook een wachttijd van 6 jaar en had in 11 maanden een woning.

  Antwoord
 2. Rayen:

  Antwoord Als de verhuurder er in dit zeer treurige scenario aan zou willen meewerken om met één of beide kinderen een nieuwe huurovereenkomst te sluiten voor dezelfde woning, is dat toegestaan en kunnen zij in het huis blijven wonen.

  Antwoord
 3. Manu:

  Het is verstandig om medehuurderschap te regelen als je samenwoont in een huurhuis.

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *