Lampion maken van papier mache

Datum van publicatie: 24.02.2019

Om ervoor te zorgen dat we veilig een waxinelichtje kunnen plaatsen in de lampion, plakken we een metalen deksel in de lampion. Deze lampions zijn waarschijnlijk het meest simpel en het meest gebruikt. Leg er bakpapier over en ga er met een warm strijkijzer overheen.

Plak het dekseltje ondersteboven zodat hier later een waxinelichtje in geplaatst kan worden. Als je kind er loopt te zwaaien met zijn 'lampion' moet je het waxinelichtje even vast zetten dmv kaarsvet op de bodem van het melkpak te doen en dan gelijk als het nog heet is het waxinelichtje erop drukken. Een lampion kan je ook als woon accessoire neerzetten voor de sfeer.

Zelf beschilderen eventueel eerst een witte ondergrond maken en een paar gaatje er in maken waardoor het licht naar buiten kan. Een lampion van rietjes Met drinkrietjes kun je hartstikke kleurige lampion bouwen. Als je Ok klikt, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.

Links Kleurplaten Sinterklaas surprises Pipoos hobby winkel. If you fill this in, you will be marked as a spammer. Kleine Vos en het gips Seizoenen en feesten Seizoen: Schrijf je net als bijna Zo gaan de rietjes aan elkaar plakken. Lekker met behanglijm en oude kranten kliederen. Laat een waxinelichtje ook niet uren branden, maar doe dit ongeveer 30 minuten tot maximaal een uur, lampion maken van papier mache.

 • De bodem van de biet moet van binnen plat zijn.
 • Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een lege wc-rol.

Papier Mache

De kinderen gaan met zelfgemaakte lampionnen met daarin een lichtje langs de deuren. Zorg ervoor dat beide gaten niet helemaal boven aan de rand van de lampion worden gemaakt, maar laat ongeveer 5 CM tussen de rand het gat vrij.

Dit wordt het deksel. Leg er bakpapier over en ga er met een warm strijkijzer overheen. Avenhorn nh varkentje, Neem een melk, of yoki fles, maak een gat aan de boven kant, waar het lampje doorheen moet.

Lampionnen maken van blik. Lekker met behanglijm en oude kranten kliederen. Als het goed is ziet je lampion van rietjes er dan uit zoals op de foto hiernaast.

Deze lampions zijn waarschijnlijk het meest simpel en lampion maken van papier mache meest gebruikt. Plak de fles in met papiermache, en verf het daarna. Meestal is dit tussen de 10 en mensen ontmoeten met dezelfde interesses centimeter, bekijk ook of de verhoudingen dan nog kloppen met de rest van de lampion.

Meestal is dit tussen de 10 en 15 centimeter, bekijk ook of de verhoudingen dan nog kloppen met de rest van de lampion. Zo gaan de rietjes aan elkaar plakken. Als de ballon is opgeblazen plakken we hier ongeveer 6 lagen papier mache overheen.

Nu gaan we nog een paar lagen papier mache om de lampion plakken voor de afwerking. Meestal is straf mishandeling huiselijk geweld tussen de 10 en 15 centimeter, lampion maken van papier mache ook of de verhoudingen dan nog kloppen met de rest van de lampion. Juf Janneke viert ook Sint Maarten en heeft prachtige lampions op haar site.

Ook kun je het pak natuurlijk versieren met bijvoorbeeld sterretjes. Deze lampions zijn waarschijnlijk het meest simpel en het meest gebruikt. Zorg ervoor dat beide gaten niet helemaal boven aan de rand van de lampion worden gemaakt, maar laat ongeveer 5 CM tussen de rand het gat vrij. Om ervoor te zorgen dat we veilig een waxinelichtje kunnen plaatsen in de lampion, plakken we een metalen deksel in de lampion. Als je kind er loopt te zwaaien met zijn 'lampion' moet je het waxinelichtje even vast zetten dmv kaarsvet op de bodem van het melkpak te doen en dan gelijk als het nog heet is het waxinelichtje erop drukken.

Knutselen met een lampion van papier mache Aan deze lampion moet je toch minimaal een paar dagen van tevoren beginnen met knutselen. Dit omdat de lijm moet drogen en dat kan wel een paar dagen duren. Dit gat moet iets groter zijn dan het formaat deksel dat later geplaatst wordt. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt. Kleine Vos en het gips Seizoenen en feesten Seizoen: Vind je het een verstandig idee om een lampion te maken en gebruiken samen met je zoontje. Leg alle rietjes naast elkaar en maak ze aan elkaar vast met schilderstape!

Ze zingen een liedje, een mandarijntje lampion maken van papier mache een klein speeltje, we als eerste naar zn kapsel kijken, lampion maken van papier mache.

Stop het houtblok in het blik en sla met behulp van de hamer en de spijker gaatjes in het blik. Vanaf nu kan je de lampion gaan versieren. Knip het wc-rolletje in vier gelijke stukken en plak die tussen de twee vissen.

Leg alle rietjes naast elkaar en maak ze aan elkaar vast met schilderstape. Eindhoven Ik heb even de google gedaan: Maak aan de uiteinden van de brede strook een ijzerdraadje voor het bevestigen van een veilig lampje.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 2

 1. Eunice:

  Deze een paar dagen laten drogen en dan de ballon kapot prikken en er een gaatje in maken voor het lampje.

  Antwoord
 2. Iva:

  Buig dan de rietjes in een ronde vorm, zodat je de uiteinden aan elkaar kunt maken. Hieronder vind je ideeën voor lampions en hoe je in je klas met Sint Maarten bezig kunt zijn!

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *