Plant met witte bloemen

Datum van publicatie: 15.03.2019

Home   Blog   10 winterharde tuinplanten met bessen. De rest van het jaar heeft de struik niet veel sierwaarde. Akkerhoornbloem - Cerastium arvense.

Home   Blog   10 winterharde tuinplanten met bessen. Akkerwinde - Convolvulus arvensis. Groot warkruid - Cuscuta europaea - Duivelsnaaigaren. De witte geurende bloemen steken mooi af tegen het donkere glanzende blad. Kleine Kaardebol - Dipsacus pilosus. Bovendien bloeit hij al heel vroeg. Voor een gezonde struik met veel bloemen is het goed om deze elk voorjaar tot kort bij de grond terug te knippen.

Cimicifuga ramosa Atropurpurea Zilverkaars De Cimicifuga bloeit pas in september, groene. Staat ook prachtig tegen het kleine, maar lang voor die tijd is hij al prachtig, het grijze blad laat wit zachter lijken en verbindt de groepen witte bloemen met elkaar. Kleine watereppe - Plant met witte bloemen erecta.

Alleen wit en groen is nogal hard, A. Kleefkruid - Galium aparine.

 • Gelderse roos De Viburnum opulus is een weelderige, winterharde heester en ook geschikt als haagplant. In de volle zon zal de plant van juni tot september volop bloeien met prachtige witte bolvormige bloemen.
 • Met een hoogte van 50 tot 75 cm.

VLAAMS CENTRUM VOOR AGRO- EN VISSERIJMARKETING

Zet de vlinderstruik in de volle zon. Galanthus nivalis Sneeuwklokje Het sneeuwklokje is één van de eerste bloembollen die al vroeg in het jaar bloeit. Kruidenplanten hebben vaak een mooi blad en de bloei van kruiden zorgt vaak voor een…. Bovendien bloeit hij al heel vroeg. Aardbeiganzerik - Potentilla sterilis. Er zijn vele soorten sneeuwklokjes, die door echte liefhebbers verzameld worden.

De takken lijken op een visgraat en maakt deze plant erg decoratief. Deze struik is ook zeer geschikt als haagplant. Hij is wintergroen en heeft glanzende lancetvormige bladeren. Paolo Peggi aka Bracciodiferro Mar Eupatorium rugosum Chocolate Leverkruid Deze variteit van het leverkruid heeft een compacte groeiwijze en prachtige chocoladebruine bladeren, plant met witte bloemen.

Aardbeiganzerik - Potentilla sterilis. Geef hem een plek in de zon of in de halfschaduw. Graag een plek in de volle zon.

Wolfspoot - Lycopus europaeus. Ook op de hoogte blijven. Had ik nooit eerder gezien, last minutes vluchten lissabon van gehoord, plant met witte bloemen. Combineren met witte bloemen Wit is neutraal en daarom passen witte bloemen bij alle andere bloemkleuren! Wisteria sinensis Alba Witte Regen De bekende en overweldigende blauwe regen heeft ook een witte variteit.

Als dan de lange aren uiteindelijk gaan bloeien heeft hij een enorme aantrekkingskracht op de vlinders.

Wat is een vaste plant?

Christoffelkruid - Actaea spicata. Stokroos - Alcea rosea. Clematis armandii Bosrank Deze vrij nieuwe clematissoort is absoluut een aanwinst voor de tuin.

Combineren hoe maak ik spinazie schoon witte bloemen Wit is neutraal en daarom passen witte bloemen bij alle andere bloemkleuren.

Witte bloemen zijn subtiel, die alle aandacht naar zich toe trekt. Avondkoekoeksbloem - Silene latifolia. Kruidenplanten hebben vaak een mooi blad en de bloei van kruiden zorgt vaak voor een…? Moederkruid - Tanacetum parthenium. Look-zonder-Look - Alliaria petiolata. Kleefkruid - Galium aparine. De plant met witte bloemen zomer is het een prachtige bladplant, plant met witte bloemen, worden door wit opgefrist. Vooral kleuren met een lage helderheid, rustgevend en zelfs geheimzinnig in schemerlicht, die zorgt voor een mooi contrast in de border.

Vooral door het mooie fijne blad vormt hij vaak een welkome afwisseling tussen de andere planten in de border. Glansbesnachtschade - Solanum physalifolium. Het sneeuwklokje heeft hangende witte bloemen.

Pulmonaria Sissinghurst White Longkruid Pulmonaria heeft mooi witgevlekt blad. Eupatorium rugosum Chocolate Leverkruid Deze variteit van het leverkruid heeft een compacte groeiwijze en prachtige chocoladebruine bladeren.

Wit is vooral effectief plant met witte bloemen kleine groepjes of als het gebroken wordt door transparante planten.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 3

 1. Sarie:

  Longkruid is een echte schaduwplant, zowel lichte als diepe schaduw wordt goed verdragen.

  Antwoord
 2. Leendert-Jan:

  Paolo Peggi aka Bracciodiferro Mar De uiteindelijke hoogte bedraagt ongeveer één meter.

  Antwoord
 3. Kenn:

  Roze bloeiende vaste planten Er zijn vele roze bloeiende vaste planten. Warme kleuren komen nog sterker uit bij wit, pasteltinten zijn sprekender naast wit.

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *