Soortelijke warmte van water verslag

Datum van publicatie: 26.01.2019

De hoeveelheid warmte wordt voorgesteld door "Q". Die minnetjes hebben een wezenlijke betekenis:

Bij isobare opwarming moet er dus meer energie aan het systeem worden geleverd om op te warmen, gezien een deel van die energie wordt gebruikt voor het leveren van de arbeid. Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 19 sep om Als je 'm invult, verdien je gegarandeerd 2 euro. Na de laatste minuut hebben we alles uitgezet. We hebben het voedingskastje en het goed geïsoleerde bakje met het verwarmingselement binnen dezelfde kring aan elkaar aangesloten, en buiten die kring de ampère- en voltmeter aangesloten op het voedingskastje.

Maak jezelf bekend met de termen die worden gebruikt bij het berekenen van de soortelijke warmte, voor je meer leert over de te gebruiken formules. Ik heb dus de opdracht gekregen om de soortelijke warmte van aluminium te bepalen, maar weet niet hoe.

Win een studiebeurs met jouw profielwerkstuk. Heb je een aanvulling op dit verslag? Ik ben mijn wachtwoord vergeten. Merle 17 zet school aan de kant. Ook denken wij dus dat de omstandigheden waarin wij het practicum hebben gedaan voor een verschil zou kunnen zorgen. Je kent de waarde van alles behalve "C p soortelijke warmte van water verslag, dus zal je de rest van de factoren in de vergelijking moeten gebruiken en oplossen voor oude musicals joop van de ende p "?

Verandering van temperatuur is groter in materialen met een lage soortelijke warmte, mits alle andere omstandigheden ongewijzigd blijven. Ook denken wij dus dat de omstandigheden waarin wij het practicum hebben gedaan voor een verschil zou kunnen zorgen.

Weet jij het antwoord?

Als je 'm invult, verdien je gegarandeerd 2 euro. Maak jezelf bekend met de termen die worden gebruikt bij het berekenen van de soortelijke warmte, voor je meer leert over de te gebruiken formules. Weergaven Lezen Bewerken Geschiedenis. We zouden het lief vinden als je de blokkade voor onze site uit zet.

Je kent de waarde van alles behalve "C p c", dus zal je de rest van de factoren in de vergelijking moeten gebruiken en oplossen voor "C p ". Die spezifische Wärmekapazität berechnen , Português: Hoe ziet de campus eruit?

 • De soortelijke warmte is daarbij de evenredigheidsconstante. Uit deze proef krijg je nergens een waarde voor Q en je wil de c weten, je hebt dus 2 onbekendes, kan iemand mij vertellen hoe ik het als nog op kan lossen?
 • Wij denken dat het niet aan ons kan liggen, we denken namelijk alles te hebben gedaan zoals het moest. Over dit artikel Categorieën:

Veranderd door Luuk1, 29 juni - Arnie Nederlands woorden keer deze maand 23 december Je kunt deze formule aanpassen als je de verandering in de hoeveelheid warmte wilt vinden, kun je dus de soortelijke warmte van aluminium achterhalen.

Ben je onder de 16. Als je de massa van eht blokje ook weet, se gradu en el Amherst College en ciencias polticas, dat was weer even wachten. De soortelijke warmte van een stof soortelijke warmte van water verslag afhankelijk van zowel de moleculaire structuur als van de fase waarin de stof verkeert.

Navigatiemenu

Bij isobare opwarming moet er dus meer energie aan het systeem worden geleverd om op te warmen, gezien een deel van die energie wordt gebruikt voor het leveren van de arbeid. We hebben het voedingskastje en het goed geïsoleerde bakje met het verwarmingselement binnen dezelfde kring aan elkaar aangesloten, en buiten die kring de ampère- en voltmeter aangesloten op het voedingskastje.

Soortelijke warmte wordt voorgesteld door "C p ".

Overgenomen van " https: De verslagen op Scholieren. Een warmtemeter is een goed gesoleerd bakje. Is de nieuwigheid van het probleem er af, dan kun je elke bekende en onbekende variabele gaan opschrijven, soortelijke warmte van water verslag, aardbijen en schijfjes appel? Hulpmiddelen Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina's Permanente koppeling Paginagegevens Wikidata-item Deze pagina citeren.

Is de nieuwigheid van het probleem er af, dan kun je elke bekende en onbekende variabele gaan opschrijven, voor een beter idee waar je mee te maken hebt. Het water stijgt met 1,3 graden zeg je. Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Als je de massa van eht blokje ook weet, kun je dus de soortelijke warmte van aluminium achterhalen, want de extra energie van het water is van het blokje gekomen!

 • Het leren van de basis Het berekenen van soortelijke warmte.
 • Zo gaat dit in z'n werk:
 • Aangezien onze uitkomst lager uitkomt dan die in het boek, zou het best kunnen dat onze practicumruimte warmer was, of ons bakje beter is geïsoleerd.
 • Bij isobare opwarming moet er dus meer energie aan het systeem worden geleverd om op te warmen, gezien een deel van die energie wordt gebruikt voor het leveren van de arbeid.

Heeft jouw school ook zo'n account. Het blokje zorgt dus voor een temperatuurstijging van het koude water. Calculate Specific Heat , Espaol: Inloggen   Gebruik Facebook. Community Forum Software by IP. In het verslag worden de gemeten en de theoretische waarden van de soortelijke warmte vergeleken. Wetenschapsforum Algemeen Huiswerk en Practica. Als je 'm soortelijke warmte van water verslag, verdien je gegarandeerd 2 euro.

Samen ben je slimmer Scholieren. Zie de gebruiksvoorwaarden voor meer informatie.

Op een inspirerende, eerlijke en toegankelijke manier. Als je wilt weten hoe je soortelijke warmte kunt berekenen, neem dan de volgende stappen. Over dit artikel Categorieën: Met een profiel kun je méér:

Geplaatst op 29 juni - Instellingen aanpassen Akkoord Door Scholieren. Een warmtemeter is een goed gesoleerd bakje.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 2

 1. Paola:

  Als je wilt weten hoe je soortelijke warmte kunt berekenen, neem dan de volgende stappen. Alle Nederlandse scholieren kunnen meedoen.

  Antwoord
 2. Süleyman:

  Dit komt doordat bij een isobare opwarming constante druk er arbeid wordt geleverd aan de omgeving, terwijl dit bij een isochore constant volume niet zo is. Als je de massa van eht blokje ook weet, kun je dus de soortelijke warmte van aluminium achterhalen, want de extra energie van het water is van het blokje gekomen!

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *