Hoeveel dagen na u menstruatie ben je vruchtbaar

Datum van publicatie: 24.01.2019

Op het moment dat dit gebeurt, moeten er al zaadcellen klaar liggen om zwanger te kunnen worden. Zwangerschaps­kalender Hoeveel weken ben je zwanger?

In dat geval vindt de ovulatie normaliter op de 14e dag plaats. Je bent vruchtbaar vlak vóór de eisprong. Voer de eerste dag van je laatste menstruatie in.

Wanneer is je vruchtbare periode? Het zaad van de man kan tot ongeveer 5 dagen blijven leven in je lichaam. In deze fase is het hormoon oestrogeen het laagst.

Voor de bevruchting is een vrouwelijke eicel en mannelijke zaadcel nodig. Per cyclus is een vrouw namelijk slechts een paar dagen vruchtbaar.

Vergroot dan je kans op een zwangerschap door iedere 2 3 dagen te vrijen. De tweede fase is de periode n de eisprong. Zoals je leeftijd, gewicht en hoe gezond je leeft.

Je meest vruchtbare periode is deze dag en de twee dagen daarvoor. Ze verricht onderzoek naar de oorzaak van het uitblijven van een zwangerschap en begeleidt haar patiënten gedurende verschillende soorten vruchtbaarheidsbehandelingen.
 • Deze pijn voel je vóór de eisprong. Hiermee kun je je menstruatiecyclus en je vruchtbare dagen nauwkeurig bijhouden.
 • Vollere of pijnlijke borsten In de eerste fase van je cyclus zijn je borsten iets minder vol.

De vruchtbaarheid van de vrouw

Volg ons op Facebook. De cyclus duurt tot de eerste dag van de volgende menstruatie. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.

Duurt de cyclus korter, dan verschuift de eisprong naar voren. De eisprong is in de regel 14 dagen voor de eerste dag van je volgende menstruatie.

 • Vlak voor, tijdens en direct na de ovulatie eisprong is de vagina nat en vochtig en is de vrouw het meest vruchtbaar. Soms duurt de ovulatiepijn een paar uur, maar het kan ook een dag duren.
 • Je vruchtbare periode hangt af van zoveel factoren. Er zijn meerdere symptomen die wijzen op een eisprong.

Vruchtbaarheid vrouw De eicel van de vrouw is de eerste uren na de ovulatie het meest vruchtbaar. Vruchtbaarheid man Gemiddeld blijft het zaad van de man ongeveer 3 dagen in leven in de baarmoeder.

De cyclus duurt tot de eerste dag van de volgende menstruatie. Je ovulatie berekenen met temperatuur In de winkel zijn ovulatietesten te koop, maar je kunt ook zelf berekenen wanneer jouw meest vruchtbare periode wat kost een seniorenwoning. Hieronder zie je de onderdelen die bepalend kunnen zijn voor je vruchtbare dagen:.

Bereken hier je vruchtbare periode

Babykalender Hoe oud is je baby? Bij sommige vrouwen duurt deze periode juist korter of langer dan 14 dagen. Een ovulatietest kan je…. Vrij in de tweede week van je cyclus om de dag.

Daarom vind je hier antwoord op de vraag: Deze hormonen zorgen ervoor dat je een zogeheten LH-piek Luteniserend Hormoon krijgt. Duurt de cyclus korter, dan verschuift de eisprong naar voren. De dagen voor en de dag van je ovulatie ben je het meest vruchtbaar.

De meeste vrouwen hebben een cyclus van 23 tot 35 dagen. Snel zwanger worden, de beste tips! Volg ons op Facebook!

Wanneer is je vruchtbare periode?

Zwangerschaps­kalender Hoeveel weken ben je zwanger? Met een ovulatietest stel je jouw meest vruchtbare dagen vast en kan je de kans om snel zwanger te worden vergroten. Crèmeachtig, lotionachtig, melkachtig, troebel. Soms duurt de ovulatiepijn een paar uur, maar het kan ook een dag duren.

Hiermee kun je je menstruatiecyclus en je vruchtbare dagen nauwkeurig bijhouden. De vagina is nat, koud en vochtig. Dit betekent dat als je een cyclus van 28 dagen hebt, je eisprong waarschijnlijk rond dag 14 is zoals in de afbeelding hieronder! De vruchtbare dagen heb je bij een regelmatige cyclus tussen de elfde en de vijftiende dag op dag 14 is de eisprong, hoeveel dagen na u menstruatie ben je vruchtbaar.

Deze maakt slechts een schatting van je vermoedelijke ovulatie. De ovulatie of de eisprong is het loskomen van een eitje uit n van je eierstokken. Ovulatietesten zijn hier goede hulpmiddelen voor.

Lees meer over het verbeteren van de kwaliteit van het zaad. Snel zwanger met de Lady-Comp baby De meeste stellen die zwanger willen worden, willen dit in veel gevallen zo snel mogelijk. Een ovulatietest kan je….

Vlak voor de menstruatie kunnen je borsten zelfs gespannen en pijnlijk zijn. Leeftijd van de vrouw De leeftijd van een vrouw speelt ook een belangrijke rol bij haar vruchtbaarheid.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 2

 1. Nathalja:

  De ovulatie of eisprong De ovulatie of de eisprong is het loskomen van een eitje uit één van je eierstokken. Hoeveel kans op zwangerschap?

  Antwoord
 2. Adelheid:

  Leuke artikelen Andere artikelen in deze categorie. Als het slijm van die kwaliteit is, dan geeft dat de beste omstandigheid voor het sperma om te overleven in de vagina en een eitje te bevruchten.

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *