Britse tour de france winnaars

Datum van publicatie: 14.04.2019

Views Read Edit View history. Een week voor het sluiten van de inschrijvingen hebben slechts 15 renners zich ingeschreven. Yohann Gène   FRA.

Sébastien Minard   FRA. De kleur is te danken aan de eerste sponsor, een fabrikant van grasmachines. Hieruit ontstond in het idee om deze tijdritten jaarlijks te laten herleven. Hieronder volgt een overzicht van de punten. Firmin Lambot was met zijn 36 jaar de oudste winnaar van de Ronde van Frankrijk in , Henri Cornet de jongste met 19 jaar in Arthur Vichot   FRA. De witte trui wordt gedragen door de beste geklasseerde renner in het algemeen klassement die jonger is dan 25 en werd in ingevoerd.

De Tour de France is ontstaan in en werd destijds georganiseerd door Henri Desgrangehoofdredacteur van het tijdschrift L'Auto. Cadel Evans   AUS. Retrieved 11 August Saint-Raphal Derde overwinning op jarige leeftijd. Molteni Derde overwinning op jarige leeftijd. De Tour heeft diverse uitdagingen.

Archived from the original on 1 April Jérôme Pineau   FRA. De bazen van de Tour de France wilden Astana-Würth de ploeg van een van de favorieten van dat jaar: Na de voorlaatste rit leidt Garin met 28 seconden voorsprong.

Er werden geen nieuwe winnaars aangeduid. Schleck was withdrawn from the race by his team after traces of xipamide , a banned sulfonamide diuretic drug, were found in the A-sample of his urine; the presence of xipamide was later confirmed by the B-sample.

 • A return to France saw the next stage take place between Arc-et-Senans to Besançon.
 • Luca Paolini   ITA.

Jan Ghyselinck   BEL. Op 19 juli wordt Eugne Christophe de allereerste geletruidrager. Commonscat met lokaal zelfde link als op Wikidata. Saint-Jean-de-Maurienne to Annonay - Davzieux. The group of overall contenders followed 55 seconds later.

Tour de France: Tourwinnaars Chronologisch

Johnny Hoogerland   NED. As a time trialist , Wiggins was thought to be the rider most suited to the race's course. Alexander Vinokourov   KAZ. Yohann Gène   FRA.

Baden Cooke   AUS. Denotes the winner of the general classification [73]. Ze scholden Desgrange uit voor moordenaar en al wat niet mooi is. Wikimedia Commons has media related to Tour de France.

Yohann Gne   FRA.

Navigatiemenu

Froome moved up to third overall. Dit zorgt ervoor dat L'Auto in daags na de slotrit één miljoen kranten verkoopt. Retrieved 25 August Een jaar later laat men de Tour voor het eerst buiten Frankrijk vertrekken, namelijk in Amsterdam. Retrieved 3 September

Was dit verhaal interessant. Dries Devenyns   BEL. Archived PDF from the original on 14 July This page was last edited on 17 Januaryat Op 20 september bevestigde het Amerikaanse anti-dopingbureau USADA het gebruik van verboden prestatiebevorderende middelen en werd scar Pereiro officieel tot winnaar uitgeroepen. Tom Boonen   Britse tour de france winnaars. Michael Schr   SUI.

Deze bestond uit 6 ritten. AD Baard laten groeien tips Tweede overwinning op jarige leeftijd.

Recent Posts

Retrieved 15 August In gaat Desgrange het nog hoger zoeken, want dan staat er een Alpenrit over de Télégraphe en de Galibier op het programma. In de proloog en in alle etappes kunnen punten worden behaald.

De Tour de France is ontstaan in en werd destijds georganiseerd door Henri Desgrange , hoofdredacteur van het tijdschrift L'Auto.

Uiteindelijk rijden van de 60 slechts 21 renners de wedstrijd uit, britse tour de france winnaars. TI-Raleigh Eerste overwinning op jarige leeftijd. De laatste kilometer van een rit wordt voortaan aangegeven met een vod in de vorm van een rode driehoek. De groene trui wordt gedragen door de renner die in de aangegeven tussensprints en op de meet de meeste punten heeft verzameld.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 3

 1. Wijnand:

  De laatste rit is op zondag 28 juli, en vindt traditioneel plaats op de Champs-Élysées in Parijs. Yann Huguet   FRA.

  Antwoord
 2. Tolga:

  Dit gebeurde naar aanleiding van een dopingschandaal waarin Armstrong één van de spilfiguren bleek te zijn. Bic Eerste overwinning op jarige leeftijd.

  Antwoord
 3. Gamze:

  Australië ,   Denemarken ,   Duitsland ,   Ierland.

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *