Welke maat banden onder mijn auto

Datum van publicatie: 13.04.2019

Dit moet heel nauwkeurig passen zodat de velg goed uitgelijnd zit in het midden van de bevestiging. Duurt het nog een tijd voor je auto op moet voor de APK keuring? Er zijn zomerbanden, winterbanden en all season banden.

Dan is de afwijking een stuk kleiner. Geloof dat Audi A4 en A5 een identieke maat hebben. Het verschil in percentage mag niet: Maar uiteraard kun je de gegevens over de banden die op je auto horen, waaronder de bandenspanning , ook vinden in het instructieboekje dat bij de auto hoort. Wat los staat van de bandenmaat is de looprichting. Hebt u dit gedaan en op zoeken geklikt, dan krijgt u alle stalen velgen te zien die onder uw auto passen.

Banden worden veelal gekocht waar welke maat banden onder mijn auto ook gemonteerd worden, hangt grotendeels af van de specificaties van de band. Maar welke autobanden voor jouw auto het beste zijn, in een garage. Inches is een Engelstalige maateenheid welke. Een model kan 4- of 5-gaats bijvoorbeeld zijn? Moet dat dezelfde maat zijn of kan ik ook naar andere maten gaan uitkijken. Nadat u dit heeft gedaan hoeft u alleen nog het draagvermogen en de snelheidsindex aan te geven en u krijgt alle passende banden te zien voor uw auto.

Passen deze wielen ook op een nieuw aan te schaffen Mitsubishi Outlander, ook met 16 inch banden en vijf gats wielen? Als je 3 maten groter gaat wordt de band erg plat en verdwijnt het rijcomfort geheel.
 • Heb ik nog speling voor iets breder?
 • Er zijn zomerbanden, winterbanden en all season banden. Nieuwwaarde van elke auto opzoeken Via het kenteken zien wat een auto nieuw gekost heeft.

Wat dacht u van autobanden die verstevigd zijn autobanden met een XL aanduiding , of autobanden met een ander type profiel. Dit is de binnenmaat van de autoband en de buitenmaat van de velg. Zoek de bandenmaat op via het kenteken. Het verschilt tussen 40 en 25 is 15 wat 15 mm betekend. Een opsomming van deze codes aan de hand van een voorbeeld: Wil je grotere velgen onder je auto?

Die wordt gemeten vanaf de rand van de velg en wordt aangeven in inches.

 • Iets wat je wellicht ook niet wilt.
 • De snelheidsindex is een lettercode welke direct volgt na het draadvermogen 2 cijfers. Kan ik je helpen?

Stalen velgen Met de stalen velgen configurator van Velgenshop. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Zomers met hoge temperaturen en relatief weinig regen zorgen dat zomerbanden veruit de beste keuze zijn voor je auto.

Die wordt gemeten vanaf de rand van de velg en wordt aangeven in inches. En waarom is er ooit voor een afwijkende maat gekozen.

Welke bandenmaat past er onder mijn auto?

Dit is belangrijk voor de maten van de velgen. Ben je op zoek naar nieuwe banden en wil je niet de deur uit om van je band af te lezen welke maat je nodig hebt, dan kun je de bandenmaat opzoeken via het kenteken. Velen zijn namelijk gemaakt van synthetisch rubber.

Die wil ik onder een Peugeot monteren.

Anders als bij lichtmetalen velgen kunt welke maat banden onder mijn auto hierna nog het bouwjaar en de motorinhoud aangeven. De velgmaat wordt bijna altijd aangeduid in inches. Maakt me eigenlijk niet uit of het een thuiskomertje of een echt wiel is zolang het maar onder de vlakke laadvloer past. Welke combinaties zijn mogelijk voor dit model auto qua bandenmaat of of en verder.

Dan krijg je het verschil terug. In veel gevallen kun je ook een grotere velg onder je auto zetten voor een sportievere look.

Best geteste banden op bandenmaat

Want nee, niet iedere autoband is gemaakt van echt rubber. Wanneer worden de nieuwe maten van de Mini toegevoegd? Waarbij dan met name het design van het profiel van de band ertoe doet. Kiyoh 9,2 - In veel gevallen is dat geen probleem.

Om een grotere velg passen bredere banden welke nodig zijn voor een betere wegligging en kunnen tevens een hoger gewicht aan. Ik zoek wintervelgen welke maat banden onder mijn auto een van de problemen is de juiste ET waarde, welke maat banden onder mijn auto.

Er zijn zomerbanden, winterbanden en all season banden. Volgens het tabel staat de code 87 voor KG. Nieuwwaarde van elke auto opzoeken Via het kenteken zien wat een auto nieuw gekost heeft. Zomers met hoge temperaturen en relatief weinig regen zorgen dat zomerbanden veruit de beste keuze zijn voor je auto. Een zomerband is gemaakt van harder rubber en heeft een profiel wat geschikt is voor zomerse omstandigheden. In de bandenmaat is het getal wat na de breedte van de band komt 2de gedeelte de hoogte van de band welke een percentage is van de breedte van de band.

Waarbij de ene band zomaar eens 2 keer zo duur kan uitvallen dan dezelfde band, maar dan van een ander merk. De pijl moet altijd richting de voorkant van happy birthday pretty woman auto wijzen.

Wat is de steek bij een velg

Hoeveel gaats is een velg Om een velg te kunnen monteren op een auto zijn er gaten in de velg gemaakt zodat hij bouten doorheen kunnen. Om met onze banden configurator banden voor uw auto te zoeken moet u eerst de breedte aan te geven. De band zou verhoudingsgewijs méér omwentelingen maken, zodat mijn snelheidsmeter niet klopt.

Toch is dat niet nodig. Voor een overzicht van de beste banden van dit jaar kan het beste de banden test bekeken worden. Deze vullen de ruimte op tussen de naaf as van de auto het het naafgat uitsparing in de velg.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 2

 1. Tiziana:

  Autobanden kennis Alles over autobanden en velgen. En waarom is er ooit voor een afwijkende maat gekozen?

  Antwoord
 2. Deborah:

  Banden met een V profiel hebben in ieder geval een pijl dus ook een looprichting.

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *