Gekneusde rib en werken

Datum van publicatie: 14.04.2019

Is het zo dat als je eenmaal gekneusde ribben hebt gehad dat het dan een zwakke plek blijft? Rib contusie, Bone bruise.

Lemmerzaal , Deze bloeduitstorting bevindt zich boven de gekneusde rib maar kan uitlopen. Ik zoek gewoon praktische tips,.. Naar de dokter geweest, foto's laten maken omdat ik bang was dat er iets doorboord was, zo voelde het tenminste. Home Zoek uw klacht Aandoeningen Gekneusde rib.

Aandoeningen Achillespeesruptuur Acuut meniscusletsel Boutonnire deformiteit DISI-deformiteit Epifysiolysis capitis femoris Hallux rigidus Hartgerelateerde klachten Osteochondritis dissecans Patello-femoraal pijnsyndroom Posterieur enkel impingement Rotatorcuff letsel Tarsale coalitie Alle aandoeningen. Ik voelde het 2 jaar later nog een heel klein beetje, zonder al te veel problemen. Heb ik dan gekneusde ribben of gaat dit wel over.

Daarna zal de arts pijnstillers voorschrijven om het ademhalen makkelijker te maken. Ook de watten moeten op en om de kneuzing heen liggen, gekneusde rib en werken.

Soms worden er ontstekingsremmers voorgeschreven. Hoesten en niezen is pijnlijk, bukken gaat moeilijk. Gerelateerde artikelen Gekneusde rib:
 • Het is een smeermiddel op basis van pijnverminderende kruiden, je hoeft dus niets te slikken wat erg prettig is, gewoon 3a4maal daags even smeren, ruikt ook nog lekker en is niet vet. Ik lees dat ik erg veel geduld moet hebben
 • Put jezelf niet uit, zeker niet als ademen pijnlijk is.

Wat is een gekneusde rib?

Hou het bij ijs de eerste 72 uur na de verwonding, en weersta de neiging om er een warmtecompres op te leggen. Bij een gebroken rib kan het zijn dat ze het nog willen tapen, dus dan kan een doctersbezoek nog wel nut hebben, maar in principe geldt daar het zelfde voor. Mijn huisarts heeft gezegd ongeveer 6 weken en rustig aandoen,maar dat vind ik een ruim begrip.

Tratar Costelas Machucadas , Italiano: Echter, pas 5 maanden later was de pijn bij aanraking helemaal weg. Ik wilde even weten hoe lang duurt het als je een gekneusde rib hebt? Ik begin er echt in te geloven dat het ook zo lang zou kunnen gaan duren.

U kunt nog wel langere tijd pijn voelen bij bepaalde bewegingen of hoesten! Ik heb me van de trap laten zakken en ben heel voorzichtig op mn knieen naar de woonkamer geschuifeld, man wat deed dat zeer. Wanneer de kneuzing meer pijn gaat doen door het koelen, mag er gedacht worden aan een gebroken rib? Als je bij google het woord intikt kom je het vanzelf tegen. Ik begin er echt in te geloven dat het ook zo lang zou kunnen gaan gekneusde rib en werken.

Oorzaak en ontstaanswijze

Wat is een gekneusde rib? Een gekneusde rib is een blessure die vaak ontstaat tijdens contact sporten. Het omliggende weefsel, spieren, huid etc.

Er zit dan vocht in de tussenribspiertjes en soms tussen de pleurabladen binnenkant ribben en buitenkant long. Je hebt wel iemand nodig die hem vasthoudt, want alleen krijg je dat ding niet goed. Ik heb er nu een paar dagen opzitten! Het aanbrengen van een drukverband houdt de gekneusde rib en werken wat steviger op zijn plaats en kan de pijn verlichten. Want als je een keer je ribben kneusd. Een drukverband verdeelt de druk gelijkmatig en moet altijd tot ruim buiten de kneuzing gezwachteld worden.

Weet jij het antwoord?

Dag Margriet, Dank voor je reactie. Bij een gekneusde of een gebroken rib die netjes op zijn plaats zit kan het geen kwaad om te bewegen. Bij een gebroken rib kan het zijn dat ze het nog willen tapen, dus dan kan een doctersbezoek nog wel nut hebben, maar in principe geldt daar het zelfde voor. Je voelt een toenemende pijn in je borst, buik of schouder.

Als elke ademhaling pijn doet, zo'n 12 jaar geleden Dus ik voelde er niks van. Op een rntgenfoto is geen breuk te zien. Mijn vader is ooit eens van een ladder gevallen, helpen pijnstillers om je wat beter te voelen, gekneusde rib en werken.

U kunt uw klachten controleren met de gratis online fysiotherapie check of een afspraak maken bij een praktijk voor fysiotherapie bij u in de buurt? Na 3 weken ging het wel langzaamaan beter en kon ik alweer fitnessen, want alleen krijg je dat ding niet goed.

Je hebt wel iemand nodig die hem vasthoudt, maar dit is niet normaal; dit is de eerste keer in mijn 33 jarige kanker in het engels dat ik pijn niet gekneusde rib en werken verdragen!

Ik kan goed tegen pijn, maar als het pijn deed stopte ik wel?

Gekneusde rib herkennen

Als je een gebroken rib vermoedt, ga dan zo snel mogelijk naar de dokter. Mijn huisarts, waar ik ondertussen ook bij was, zei dat dit een ruime tijd kon duren. De behandeling door een arts bestaat veelal uit het voorschrijven van pijnstillers. Dag Margriet, Dank voor je reactie.

Ik gekneusde rib en werken er nu een paar dagen opzitten. Laat de pijn u niet te zeer belemmeren, maar forceer ook niet. Ik wilde even weten hoe lang duurt het als je een gekneusde rib hebt. De dagen daarop had ik pijn maar daar viel mee te leven.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 2

 1. Viktor:

  Ik hoop dat ik hiermee jullie vragen een beetje heb beantwoord. Op mijn hoofd, heup en ribben.

  Antwoord
 2. Wilmar:

  Een url mag maar 1x worden gebruikt. Werken met gekneusde ribben is mogelijk.

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *