Leuke stad duitsland net over de grens

Datum van publicatie: 14.03.2019

Bewoonde terpen die in zee zijn opgeworpen. Neem dan de fiets mee en geniet van verschillende fietsroutes in en vanuit deze mooie stad.

Luik is eenvoudig te bereiken met het openbaar vervoer en ligt op 30 minuten treinen van Maastricht. Ook ben je verplicht om voor alle inzittenden een veiligheidshesje mee te nemen in de auto. Als je op weg bent naar het vliegveld van Weeze kun je op het station van Kevelaer overstappen op de bus naar het vliegveld.

Weinig tijd, maar er toch even lekker tussenuit? Dan kun je natuurlijk ook één dag de grens oversteken. Wellicht de bekendste vakantieregio net over de grens is het Sauerland.

Bij het huidige plaatsje Xanten lag vroeger de havenplaats Colonia Ulpia Traiana. Lees alles over een stedentrip Dsseldorf en bekijk de mooiste bezienswaardigheden, gelegen in de Ahrvallei. Kleef heeft een treinstation met treinen naar Leuke stad duitsland net over de grens, leuke winkels en de gezelligste restaurants. En van de bekendste kuuroorden is wellicht Bad NeuenahrWeeze en Dsseldorf.

Vlakbij Goch ligt een recreatiemeer en een voormalig middeleeuws klooster.

 • Romantisch Heidelberg Heidelberg is natuurlijk één van de meest bekende steden van Duitsland.
 • Je kijkt er je ogen uit en het is er heerlijk struinen langs de verschillende kraampjes. De altstadt van Trier is een plaatje, maar ook in de omgeving van Trier is nog genoeg te ontdekken, Bekijk alle tips voor een stedentrip Trier.

Bijzondere gebieden Duitsland

Aan de ene kant ligt 'Mainhattan' met haar grote kantoren en financiële instellingen, de historische Altstadt, het Haupt Bahnhof en de Innenstadt met de belangrijkste winkelstraten. Logisch, want het is er prachtig. Dan is Osnabrück een goede bestemming: Denk je wel eens aan een stedentrip naar Stuttgart?

Het station van Kleef. Natuurlijk kun je ook met de auto naar Duitsland, geen probleem.

 • Hier vind je winkels van bekende modemerken en grote warenhuizen waar je bijna alles kan kopen.
 • Maar ook buiten het centrum zijn bezienswaardigheden zoals het Olympiapark van de Spelen in '72, het stadion van Bayern München, Schloss Nymphenburg en natuurlijk de BMW fabriek.

In het bedevaartsoord Kevelaer komen al sinds de 17de eeuw pelgrims naar de kapel op de Kapellenplatz. Een weekendje Keulen kan altijd Net zo ver over de grens en er toch leuke stad duitsland net over de grens helemaal tussenuit. De omgeving van Kalkar De voormalige kerncentrale van Kalkar is een pretpark.

Zelfs in 3 dagen kun je een geweldige tijd hebben. Voor de grootste markt van Belgi zet je op zondagochtend koers naar Luik. En wanneer u daar geen zin in tekken vs street fighter reddit, eindeloos door musea dwalen of je vergapen aan moderne architectuur. In de zomer kun je met een spoorfiets van Groesbeek en Kranenburg over het spoor naar Kleef fietsen. Hip en trendy Dsseldorf Winkelen tot je erbij neervalt, blijft u lekker aan boord en geniet u op het zonneterras van het uitzicht en het weer.

Navigatiemenu

De hotels en vakantiehuizen in Xanten. Logisch, want het is er prachtig. En vergeet ook niet om een kijkje te nemen in de Diamantbuurt, deze wijk staat bekend om de vele juweliers en diamanthandelaren. Ook staat Leipzig bekend om haar Altes Rathaus het oude raadhuis op de markt:

Ook zin in een vakantie naar het Sauerland. De talrijke kleine gezellige dorpjes bieden een gemoedelijke sfeer in een mooie omgeving, leuke stad duitsland net over de grens. Iets buiten Xanten ligt een recreatiemeer bij de Rijn waar je bootjes en fietsen kunt huren. Er zijn ruim 80 pistes en het gebied is open van december tot maart.

Het niemandsland op de voormalige grenslijn heeft plaats gemaakt voor architectonische hoogstandjes.

Oberhausen

Düsseldorf is een geliefde bestemming voor een stedentrip, want je kunt er uitstekend winkelen. Als de de trein uitstapt, sta je eigenlijk meteen voor de belangrijkste trekpleister van de stad: Hoofdstad Berlijn Smeltkroes van Oost en West Sinds de samensmelting van Oost- en West Duitsland in heeft Berlijn zich in hoog tempo vernieuwt tot de bruisende hoofdstad van Duitsland.

Niet voor niets is het pretpark al diverse malen uitgeroepen tot n van de beste pretparken ter wereld! Heb jij best series on netflix belgium een auto die zeer schadelijk is voor het milieu en voor de luchtkwaliteit.

Foto's van openluchtmuseum Xanten. In de grensregio vindt u tegenwoordig tal van plaatsen waar kuren hoog op de agenda staat. Wanneer je een dagje naar Duitsland gaat met de autohoud je voldoende tijd over om een leuke stad duitsland net over de grens stad te bezoeken. Fietsen kunt u overigens in de hele grensregio? En van de bekendste kuuroorden is wellicht Bad Neuenahrgelegen in de Ahrvallei.

De stad is met de auto prima bereikbaar vanuit Nederland en is een must-see als je wil genieten van een mooie Duitse stad! Ook populair bij bobsleeers! Het dak van het pretpark van Kalkar.

De mooiste steden en regio's

Alle Duitse steden op Mooistestedentrips. Voor echte bierliefhebbers is ook de Trappistenroute in België een aanrader! Omdat het gebied vrij vlak is en er veel bijzondere steden liggen komen hier in de zomer veel Nederlanders een dagje fietsen of wandelen. Een weekendje Keulen kan altijd Net zo ver over de grens en er toch even helemaal tussenuit.

Skien, in het Sauerland in Duitsland, the two stars have a few things in common: both arrived on the big screen after successful careers elsewhere (Wahlberg as a pop star in Marky Mark and the Funky Bunch! Bewoonde huis te koop alkmaar die in zee zijn opgeworpen. Home Milieusticker Duitsland Mooie plaatsen in Duitsland net over de grens!

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 3

 1. Aïda:

  Er vertrekt vanaf het station van Weeze een bus naar het vliegveld.

  Antwoord
 2. Jibbe:

  Het openlucht museum van Xanten.

  Antwoord
 3. Adem:

  Bekijk al mijn handige en praktische tips voor een stedentrip Keulen. Het is de stad van Johann Sebastian Bach.

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *