Wat te doen bij warmtebultjes

Datum van publicatie: 01.02.2019

Bij een baby komen deze vervelende bultjes vooral op het gezicht, de nek, en het bovenste deel van de romp borst, rug, schouders voor. Dat gebeurt gemakkelijker bij hele kleine baby's dan bij kleine kinderen omdat de poriën van baby's veel kleiner zijn.

Hierbij is de verstopping van de zweetafvoergangetjes vlak onder de hoornlaag.

Er zijn een aantal aandoeningen die erg kunnen lijken op warmte uitslag maar die uitgelokt worden door andere omstandigheden Cholinerge urticaria Dit is een vorm van netelroos, die ontstaat tijdens inspanning, bijvoorbeeld sporten of zelfs na hard rennen. Dit proces duurt dus enkele weken.

Wat doe je tegen warmtebultjes Allereerst haal je de oorzaak weg. Foto's over 'Warmtebultjes' Voeg zelf een leuke foto toe! De plugjes die diep in de huid zijn ontstaan door de verstopping moeten namelijk vanzelf uitgroeien en afgestoten worden.

Dit proces duurt wat te doen bij warmtebultjes enkele weken. De uitslag is meestal niet ernstig, ofschoon ernstige gevallen wel weken kunnen duren. Wij willen weten wanneer dit weggaat en wat we kunnen doen om dit te voorspoedigen. Het gaat vanzelf over, maar het kan flink jeuken en voor ongemak zorgen.

Allereerst haal je de oorzaak weg. Miliaria is een huiduitslag die flink wat jeuk kan veroorzaken.

 • Vier soorten miliaria Er worden vier soorten miliaria onderscheiden:
 • Warmte-uitslag Bronnen en referenties: Koorts bij je baby, peuter of dreumes.

Warmtebultjes, zweetbultjes

Warmtebultje of zweetbultjes zijn wat medisch 'miliaria' genoemd wordt. Deze zien er uit als kleine rode vlekjes of soms zelfs blaasjes. Help andere moeders met jouw expertise op het mama netwerk. Heb je vragen over je baby of wil je lezen wat anderen meemaken?

Miliaria rubra Hierbij gaat het om kleine, rode, jeukende bultjes, die niet samenvloeien. Wanneer u erg vatbaar bent voor warmte uitslag vermijd dan tripjes naar tropische landen of zoek regelmatig verkoeling.

Warmtebultjes komen vooral bij kleine baby's voor Hoe krijgt een baby warmebultjes, wat te doen bij warmtebultjes. Help andere moeders met jouw expertise op het mama netwerk. Bovendien kan de huisarts kijken of het inderdaad warmtebultjes zijn.

Bij folliculitis zijn de haarzakjes ontstoken. Als je kindje een hoedje op heeft kan het beginnen onder de rand van de hoed. Warmtebultjes komen vooral bij kleine baby's voor.

Wie krijgen last van een warmte uitslag of van warmte bultjes?

Er bestaan verschillende soorten warmtebultjes. Berg bij baby's komt vaak voor en is een volkomen onschuldige aandoening. Er ontstaan kleine heldere blaasjes, die in groepjes op de huid aanwezig zijn en in veel gevallen na enkele uren of dagen verdwijnen. Uitgerekend juni deel 2.

Hoe kun je warmtebultjes het beste behandelen. Normaal gesproken verdwijnt de huiduitslag zonder behandeling. Vier soorten miliaria Er worden vier soorten miliaria onderscheiden: Bij miliaria pustulosa zien we overal puskopjes ontstaan doordat de bultjes flink ontstoken raken en door bacterin zijn besmet. Het komt vooral vaak voor bij pasgeboren baby's, de nek. De aandoening kan ook optreden in een koeler klimaat zoals Nederland en dan vooral als je veel zweet wat te doen bij warmtebultjes de huid afgesloten is.

Bij babys komen de laesies vooral voor op het gezicht, maar daarna verdwijnt het vaak weer snel, zijn uit de EHS verwijderd.

Waarom krijgen baby’s vaak warmte uitslag?

De poriën van je baby raken dan verstopt. Miliaria crystallina Dit is de lichtste vorm van miliaria, waarbij vooral de zweetklieren dicht aan de oppervlakte van de huid zijn betrokken. Wat kan ik doen tegen kloofjes in de vingers? Home » Huidaandoeningen » W » Warmte uitslag Print deze pagina.

Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. Warmtebuljes zie je vaak het eerste op de nek of de borst van je baby. Wat te doen bij warmtebultjes keer ongesteld in 1 maand. Babys en eczeem Heeft je baby rode plekjes op zijn lichaam en hiernaast ook last van jeuk.

Warmte uitslag ontstaat door gedeeltelijke verstopping van de afvoergangen van zweetkliertjes in de huid. Gerelateerde artikelen Vlekjes lies:. Bij zuigelingen verschijnen de pukkeltjes vooral op de hals en in de lies en oksels.

Warmtebultjes of warmte-uitslag

Bij miliaria pustulosa zien we overal puskopjes ontstaan doordat de bultjes flink ontstoken raken en door bacteriën zijn besmet. Oorzaak van warmte-uitslag Miliaria wordt veroorzaakt doordat de afvoergangen van de zweetkliertjes verstopt raken en kunnen scheuren. Miliaria wordt veroorzaakt door afsluiting van de zweetkliertjes. Vaak ontstaat de aandoening op plaatsen waar huidgebieden elkaar raken of wanneer er druk op de huid wordt uitgeoefend door strakke kleding of op de billen en rug door te rijden in een warme auto.

Andere situaties waarbij warmte uitslag kan worden uitgelokt zijn bijv:. Miliaria profunda Deze variant treedt zelden op.

Bij miliaria profunda resulteert de afsluiting van de zweetkliertjes in het lekken van exocrien zweet in de epidermis de opperhuid of de dermis de lederhuid.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 2

 1. Thiemo:

  Hoe herken je warmtebuljtes Warmtebuljes zie je vaak het eerste op de nek of de borst van je baby.

  Antwoord
 2. Lucy:

  Er bestaan verschillende soorten warmtebuljtes en sommige kunnen behandeld worden met een zalfje. Wereldwijd komt miliaria het meeste voor in een tropische omgeving, vooral onder mensen die onlangs zijn verhuisd van een gematigd klimaat naar een tropisch klimaat.

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *