Eerste paspoort baby aanvragen amsterdam

Datum van publicatie: 13.04.2019

Meer informatie over het noodpaspoort vindt u op Defensie. Vraag bij de gemeente een nieuw paspoort of identiteitsbewijs aan.

Een paar organisaties mogen een kopie van uw identiteitsbewijs maken. Gaat je baby op reis met een van de ouders gezaghebbenden of reist je kind met een familielid of kennis, dan is het verstandig om de juiste documenten bij je te hebben cq.

Per land kunnen er aanvullende eisen zijn aan uw documenten. Wat zijn nu precies de verschillen tussen een paspoort en de ID-kaart, behalve de prijs en het formaat?

Vraag de fotograaf of je de witte doek op de grond mag leggen met je baby daarop.

Geen Maxi-Cosi bij je. Als u namelijk de Duitse nationaliteit heeft aangenomen kan het zijn dat u daarmee de Nederlandse nationaliteit heeft verloren.

Laat u het document opsturen. U betaalt deze op het moment van uw aanvraag. Is uw reisdocument vermist?

Wilt u uw paspoort of ID-kaart aanvragen in Nederland? U neemt 1 kleurenpasfoto mee die voldoet aan de richtlijnen.
 • Zo kunnen wij uw aanvraag beter beoordelen. Het is mogelijk dat wij u om extra documenten vragen.
 • Wilt u uw paspoort of ID-kaart aanvragen in Zwitserland? Het ministerie van Buitenlandse Zaken beoordeelt eerst of u Nederlander bent.

Wat u moet weten

Heeft u geldige verblijfsvergunningen of visa in uw oude document staan? Dit kan bij 1 van de Nederlandse grensgemeenten of Schiphol. De gemeente noteert het nummer van uw oude identiteitsbewijs in het basisregister reisdocumenten. Als u alleen met uw kind op reis gaat, controleert de Koninklijke Marechaussee bij de grens of u de ouder of de voogd bent. Ook jouw pasgeboren baby dus. Maak uw persoonlijke checklist Stap 2: Kinderen moeten altijd persoonlijk aanwezig zijn bij het aanvragen en ophalen van het reisdocument.

Een pasfoto die voldoet aan de pasfoto-eisen; Dat beide ouders schriftelijk toestemming geven of beiden meegaan naar het gemeentehuis bij de aanvraag; Een geldig identiteitsbewijs van de ouders; Je baby is aanwezig bij het aanvragen? Zo voorkomt u dat uw reisdocument gebruikt eerste paspoort baby aanvragen amsterdam voor identiteitsfraude? Maak direct een afspraak.

Bij de ambassade in Berlijn kunt u online een afspraak maken. Ga je als nieuwbakken ouder met je baby op vakantie naar het buitenland.

Stap 2: Check de extra eisen voor Zwitserland

Hier vind je de leukste avonturen voor het hele gezin. Koop hier je kaartjes voor de Negenmaandenbeurs! Voor aanvragers uit buurlanden, zoals Zwitserland, Frankrijk of Polen, vragen wij dezelfde soort documenten. U komt persoonlijk naar het gemeentehuis.

Na 5 werkdagen kunt u uw paspoort of identiteitskaart ophalen bij de gemeente. Geef dit dan van tevoren aan. Of heeft u aangifte gedaan bij de politie. Daarna krijgt u het terug, eerste paspoort baby aanvragen amsterdam.

Als je de foto bij een gespecialiseerde fotograaf laat maken, weet je zeker dat de pasfoto voldoet aan de geldende eisen.

Regelgeving paspoort baby

Ook heeft u zijn of haar originele identiteitsbewijs nodig. De pasfoto op het paspoort lijkt na een paar maanden al totaal niet meer. Voor iedereen onder de 18 jaar is een paspoort of identiteitskaart 5 jaar geldig.

 • Een paspoort of identiteitskaart is ook een reisdocument waarmee u naar andere landen kunt reizen.
 • En wilt u een Nederlands paspoort of identiteitskaart ID-kaart aanvragen of verlengen?
 • Vul je uitgerekende datum bereken in en ga direct naar je week.
 • U bevindt zich hier:

Het aanvragen van een paspoort voor je kleintje zorgt bij veel ouders voor vragen, eerste paspoort baby aanvragen amsterdam. Maak direct een afspraak. Heeft u een verklaring van vermissing afgelegd bij de gemeente. Voor Nederlanders die wonen, controleert de Koninklijke Marechaussee bij de grens of u de ouder of de voogd bent.

Er worden best veel eisen aan een pasfoto voor een reisdocument gesteld. Als u alleen met uw kind op reis gaat, werken en reizen in het buitenland. Ook dan kunt u een verklaring van vermissing afleggen.

Stap 1: Maak uw persoonlijke checklist

U kunt uw nieuwe paspoort of ID-kaart ook laten opsturen. Er worden best veel eisen aan een pasfoto voor een reisdocument gesteld. Legitimatie bij een arts Je baby heeft niet alleen een eigen paspoort nodig om te kunnen reizen.

Zeker in het geval van kinderen die een andere achternaam hebben dan de vader of moeder of kinderen die meereizen met iemand anders dan de ouders, is het slim de volgende documenten bij de hand te hebben: Of heeft u aangifte gedaan bij de politie. Groeikalender peuter Hoe oud is je peuter, eerste paspoort baby aanvragen amsterdam. Maak direct een afspraak Meer informatie: ?

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 3

 1. Izabella:

  Bij stap 2 ziet u of het land waar u woont aanvullende eisen stelt.

  Antwoord
 2. Marlena:

  Het ministerie van Buitenlandse Zaken beoordeelt eerst of u Nederlander bent. U kunt uw nieuwe reisdocument ook laten bezorgen.

  Antwoord
 3. Eelke:

  Alle forums Bekijk alle artikelen. Vraag dan een reisdocument aan via de spoedprocedure.

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *