Oppervlakte van een halve cirkel berekenen

Datum van publicatie: 13.04.2019

Alhoewel het vormen van een driehoek om een ronde rand te omzeilen een snelle manier is om de oppervlakte van een taartpunt bij benadering te berekenen, is het niet de meeste precieze manier, vooral niet bij grotere cirkels.

Wiskunde In andere talen:

Facebook Tools Aanmelden Inloggen. Een simpele 4 rekenmachine volstaat, maar geavanceerdere rekenmachines kunnen je metingen opslaan voor later gebruik. De oppervlakte van de hele cirkel zou zijn: Een lijn door het middelpunt heeft een lengte die varieert van een kleinste waarde tot een grootste. Dus niet meters en centimeters door elkaar gebruiken.

Als bijvoorbeeld de straal 6 cm is, is de straal in het kwadraat gelijk aan

Gebruik in zulke gevallen een rekenmachine voor een nauwkeurigere berekening. De omtrek van de cirkel staat voor de rand, die kun je op een andere manier berekenen. De formule om de oppervlakte van een ellips uit te rekenen lijkt daarom op de formule voor de oppervlakte van een cirkel. Het getal spreek uit: Gebruik dit ook in "Bereken de Oppervlakte van een Taartpunt". Rond af op 2 decimalen, oppervlakte van een halve cirkel berekenen.

Heerlijk huis met unieke vormen:

Hoe bereken je de oppervlakte van een cirkel?

Zoals je al ziet is de oppervlakte van een rechthoek van 50 cm bij 4 m gelijk aan 2 m², maar ook aan Bereken de grootte van de taartpunt in graden.

Het getal π is irrationaal, wat betekent dat er oneindig veel decimalen achter de komma staan, zonder in herhaling te vervallen. Hoe groot is het stuk grond? A1 is de helft van A0, A2 is de helft van A1, enzovoort. De oppervlakte van het weiland is x  m 2.

De diameter van een cirkel is de lengte van een rechte lijn die loopt van een punt op de cirkel, via het middelpunt, naar een punt aan de overkant.

 • Wil je de oppervlakte van een cirkel berekenen? Een n-hoek is een figuur met n hoeken en n zijden.
 • De oppervlakte van het weiland is x  m 2. In principe zou je een cirkel op een vlak met blokjes kunnen rekenen, waarbij ieder kwart van de cirkel precies in 4 gelijke blokjes valt.

Die lengte is nu de omtrek van een cirkel. De oppervlakte van een rechthoek Als je de lengte en breedte van een rechthoek weet, kun je de oppervlakte berekenen. De zijkant van een dobbelsteen is ongeveer 1 vierkante centimeter. Wij ronden pi oppervlakte van een halve cirkel berekenen op twee cijfers achter de komma: Het stadscentrum van een stad als Zwolle is ongeveer 1 vierkante kilometer?

Voor een oneindig groot aantal zijden zal de veelhoek samenvallen met de cirkel.

Omtrek Cirkel berekenen

Eenvoudig gezegd bereken je dus eerst de oppervlakte van de rechthoek en neem je daar de helft van. Nu kunnen we de oppervlakte uitrekenen:. Een simpele 4 rekenmachine volstaat, maar geavanceerdere rekenmachines kunnen je metingen opslaan voor later gebruik.

Hoeveel cm 2 stof is dat. De straal r is de afstand tussen het middelpunt en de buitenkant van de bol? Volg deze stappen om de oppervlakte van een cirkel te het laatste nieuws over de sterren. Wanneer men met een rekenmachientje werkt waarbij men het argument van de tangens in graden mag ingeven, vervangt men door, oppervlakte van een halve cirkel berekenen.

De diameter van de cirkel is de doorsnede, die is twee keer langer dan de straal. De afstand van het middelpunt tot aan een hoekpunt wat ook de straal van de omschreven cirkel is noemen we r.

Navigatiemenu

Een hoek van ° komt overeen met een hoek van 2π radialen rad. Het is de grootste afstand tussen twee punten op een cirkel. Dat is geen toevallige maat, want als je de opervlakte van dit vel uitrekent, is het een vierkante meter om precies te zijn Die voorwaarde is van belang op het moment dat je de oppervlakte van een cirkel wilt berekenen, aangezien je er aan de hand daarvan vanuit kunt gaan dat alle vier de kwarten van de cirkel even groot zijn.

Een flinke tuin bij een huis is ongeveer 1 vierkante decameter ook wel een are. De oppervlakte van een cirkel berekenen In dit artikel: Vermenigvuldig de straal met zichzelf om het kwadraat te krijgen. Die oppervlakte is groter dan de oppervlakte van de cirkel.

Voor de rechter driehoek is dat iets lastiger in te zien. Aangezien we maar een kwart cirkel hoeven te hebben, oppervlakte van een halve cirkel berekenen, is de oppervlakte van het oranje stuk:.

De oppervlakte van een driehoek Wat is de oppervlakte van driehoek ABC. Het zou hier niet van toegevoegde waarde zijn dat getal helemaal uit te schrijven, in de formule voor het oppervlakte van een halve cirkel berekenen van de oppervlakte van een cirkel maken we daar uiteraard curver cozy pet home arena gebruik van?

Hoe bereken je de omtrek van een cirkel?

De factor ligt tussen de 3 en 4. Als je dit rijtje kent, kun je ook allerlei andere dingen uitrekenen: Weet wat je moet doen in deze speciale gevallen: Op de zeven foto's h ierboven zie je een vierkante millimeter, centimeter, decimeter, meter, decameter, hectometer en kilometer.

De oppervlakte van de driehoek is dan: Het is de grootste afstand tussen twee punten op een cirkel. Als je 1 cm 2 hebt, heb je mm 2. De breedte van de te benaderen "rechthoek" of wel de hoogte is gelijk aan r.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 2

 1. Karima:

  De meeste rekenmachines geven π aan tot zo'n 10 á 20 cijfers achter de komma.

  Antwoord
 2. Zekeriya:

  Een simpele 4 rekenmachine volstaat, maar geavanceerdere rekenmachines kunnen je metingen opslaan voor later gebruik.

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *