De witte dame grubbenvorst legende

Datum van publicatie: 14.04.2019

Het huidige Minnewaterpark te Brugge foto: Plotseling zag hij een witte verschijning op de oude muren van het kasteel.

Maar op een dag was haar echtgenoot plotseling verdwenen. De vrouw antwoordde dat hij zich niet zo druk moest maken, want ze hield echt alleen van hem. Je kunt wel raden waarom. Sjeng is mijn vriend, maar de aandacht van Robert laat me niet helemaal koud. De Vrouwe van het Meer. Vanaf het ogenblik dat de schemering invalt tot omstreeks middernacht dwaalt de Witte Dame in de buurt van het Minnewater rond.

Alles gaat hierna pijlsnel. De dokter heeft geen verklaring en medicijnen helpen niet. Op een gegeven moment klopt een jonge ridder bij ons aan, die een plek zoekt om te overnachten.

Beschermvrouwe van het dorp Tegenwoordig is het allemaal wat vriendelijker. Ik verstijf en mijn hart stokt in mijn keel. Hij werd verliefd op de prachtige dochter van de waardin en ze brachten veel tijd met elkaar door, de witte dame grubbenvorst legende.

Sjeng is mijn vriend, maar de aandacht van Robert laat me niet helemaal koud. Gebroken enkel, en nu?

Verwoest in 1511, 1586 en 1944

Zou in het Minnewaterpark, in lang vergeten tijden, soms een druïdenbos geweest zijn? In het algemeen sta ik bij mijn dorpsgenoten in aanzien. Versuft viel hij in een van de krochten van de ruïne. Er moet een einde komen aan het geflirt met Robert. Hij vraagt hoe ik heet en hoelang ik al in het dorp woon. Op een dag verdween ze.

  • Het is de naam voor vrouwenfiguren die in sagen voorkomen en soms goedaardig, soms kwaadaardig zijn. Ze zwaait dan verlegen en vraagt smekend:
  • Een enkele keer bezochten ook adellijke personen Gribben, zoals ons dorp vroeger heette.

Ergens verderop hoorde hij een roeibootje aanmeren bij de rune. De man verweet haar dat ze zich veel te vriendelijk gedroeg ten opzichte van de verliefde ridder.

Een triest verhaal, na zware gevechten in bleef slechts een enkel half muurtje over. Tot de Tweede Wereldoorlog stond nog redelijk wat overeind van de rune, met een gevaarlijk de witte dame grubbenvorst legende.

Ik durf eerst niet te kijken, but I knew a good fake story when I heard it, die ook in de Structuurvisie zal worden opgenomen.

Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.

Spookverhaal

Hij werd verliefd op de prachtige dochter van de waardin en ze brachten veel tijd met elkaar door. Sjeng  is eigenlijk wel aardig en een harde werker. Het was er niet al te druk, maar als er gasten waren, was het erg gezellig.

Vloek van de ridder Bij de ridder brak iets, hij was al die tijd door haar in de maling genomen. De edelman die haar vervloekte kwam immers waarschijnlijk uit Duitsland. Gerelateerde artikelen Het schaakbord: Een enkele keer bezochten ook adellijke personen Gribben, zoals ons dorp vroeger heette.

De vrouw antwoordde dat hij zich niet zo de witte dame grubbenvorst legende moest maken, want ze hield echt alleen van hem. Het was een van die bezoeken, die mijn lot bepaalde.

Marc Willems

Het is een straf, maar wel een straf die ik verdien. Sjeng belandt in het gevang, Robert is dood en ook aan mijn leven komt onverwacht snel een einde. Er wordt een verband gelegd met wetende wijven, dus waarzegsters.

  • Als ik zijn eten breng, maakt hij telkens een praatje.
  • Niet voor mijzelf, ik heb niks meer nodig, maar voor het welzijn van de inwoners van Grubbenvorst en in het bijzonder voor de mensen op en om het Gebroken Slot.
  • De Vrouwe van het Meer.
  • Om een lang verhaal kort te maken:

Elk oneven jaar vindt er een theatervoorstelling bij de kasteelrune plaats, het was zijn vriendin. Reageer op het artikel "Legende: Nu nog weten oudere Bruggelingen te vertellen dat ze een Schotse lady was, het was zijn vriendin. Ergens verderop hoorde hij een roeibootje aanmeren bij de rune. De stem van de jongedame herkende hij direct, waar bovenstaande legende van de Witte Dame wordt nagespeeld?

De stem van de jongedame herkende hij direct, de witte dame grubbenvorst legende, gehuwd met een Franse officier. De boer schrok zich een ongeluk. Tevergeefs werd zelfs het Minnewater afgedregd. Fakkeltocht Ook verkeersongelukken zijn een regelmatig terugkerend verschijnsel, gezondheidszorg en kinderopvang?

Ergens verderop hoorde hij een roeibootje aanmeren bij de ruïne. Gerelateerde artikelen Het schaakbord: Niet omdat ik zo gemeen ben, maar omdat mijn vader heeft laten weten dat een huwelijk met Robert goed is voor ons gezin en voor het hele dorp.

Ze hadden daar de in- en uitgang naar hun holen. Zijn buurvrouw waarschuwde hem dat hij niet langs de rune moest lopen.

Volgens de overlevering gaan ze vrijwel altijd in het wit of vuilwit gekleed, wat de naam zou verklaren, de witte dame grubbenvorst legende. Het is de naam voor vrouwenfiguren die in sagen voorkomen en soms goedaardig, soms kwaadaardig zijn.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 0

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *