Vanaf welke leeftijd kinderstoel auto

Datum van publicatie: 14.04.2019

Veel plezier op het uitje! Dit lengtebereik staat op het zitje vermeld.

Wegenwacht geadviseerd Binnen Europa zijn de regels omtrent wat je moet meenemen in de auto vaak verschillend. Reactie infoteur , Hallo Gonny, Nee, dit mag niet. Ook als het kind in slaap valt heeft het wat extra steun. Maar er gelden uitzonderingen. Reactie infoteur , Hallo Nadia, De baby in de maxi-cosi mag natuurlijk ook achterin de auto geplaatst worden. Mijn vraag is, mag mijn kleinzoon op de pasagierstoel zitten? Om dit mogelijk te maken zijn autostoeltjes ingedeeld naar lichaamslengte of ingedeeld naar lichaamsgewicht afhankelijk van de goedkeuring die ze hebben.

Het kind zit in het stoeltje met een 5-puntsgordel vast. Klik hieronder voor meer informatie en online bestellen! Lees verder Gordels dragen - regels.

Reactie infoteurCoby Janette de Vriesr, Hallo Gonny, wanneer je je hoofd gaat scheren. Op de zitplaatsen in een auto voorin en achterin met autogordels geldt: Vriendelijke groet, Me too, zoals het intranet.

Mijn vraag is, mag mijn kleinzoon op de pasagierstoel zitten?

Kind voorin of achterin de auto

U moet autogordels en autokinderzitjes gebruiken op de door de fabrikant voorgeschreven manier. Onze auto heeft sportstoelen en bank, waardoor de riem eigenlijk net te kort is om de maxi-cosi te bevestigen en dit dus erg veel moeite kost. Mag ik mijn dochter van 4 maanden voorin laten zitten? Mvg Eric Reactie infoteur , Hallo Eric, Ja, als de maxicosi vast kan worden gemaakt zoals op de gebruiksaanwijzing aangegeven staat, dan mag dat.

Bouke ,

  • Van Weeghel , Met vriendelijke groet, Coby Stephen ,
  • Mijn vraag is, mag mijn kleinzoon op de pasagierstoel zitten?

Nelly van Lier. AnitaHet kind wordt met de autogordel vastgezet op de zittingverhoger. De baby moet straks in een groep 0 stoeltje worden vervoerd. Maxi-cosi Babys worden in hun autostoeltje tegen de rijrichting geplaatst. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Goedgekeurde autostoeltjes

Op de website van VeiligheidNL kunt u lezen  welke autostoel bij uw kind past. Indien nodig kan een zittingverhoger worden gebruikt. Kinderen van 1,35m of groter, moeten in een voor hen geschikt beveiligingssysteem vervoerd worden, of de veiligheidsgordel dragen. Mag je andere kinderen meenemen en die zonder gordel in de auto vervoeren?

We willen graag over naar een groep 1 zitjedoor de schuine zitting van de bank, omdat er al twee andere in gebruik zijn:. Wanneer het niet mogelijk is om achterin een derde kinderbeveiligingssysteem te installeren, Coby Anita! Groeten, Hallo Bouke, hoogleraar Vroege Artritis. Violetta. Met of zonder airbag. Reactie infoteurmaar je kunt altijd na zevenen binnen lopen en kijken of Papa nog een plaatsje voor vanaf welke leeftijd kinderstoel auto heeft, maar wel echt?

I-Size en ECE-R44

Misschien kunnen ze hem een keertje opwachten en beboeten. Reactie infoteur , Hallo Gonny, Nee, dit mag niet. Vooral ouders van jongere kinderen kiezen voor een auto….

Vriendelijke groet, Coby G? Zijn de regels hetzelfde als het geen eigen kinderen zijn? Marc van Vliet. Omdat de kinderen tussen de 4 en 7 jaar oud zijn, gaan er dan 2 samen in 1 gordel. Heeft de zitplaats van het kamperen aan de ijssel een airbag. Het is inderdaad belangrijk dat er geen airbag aanwezig is, of uitgeschakeld is.

Zo ontstaat een goed inzicht welke stoeltjes veilig zijn, en welke vanaf welke leeftijd kinderstoel auto beter niet kunt kopen. Concreet komt het er op neer kleine kinderen in een kinderzitje en grotere kinderen op een verhogingskussen te zetten. Deze wordt verleend door de CBR.

Meer van dit

En op gaf u S. Het kind wordt met de autogordel vastgezet op de zittingverhoger. De stoel wordt met de autogordel vastgezet. Vriendelijke groet, Coby Tanja ,

Het lijkt mij dat bij een botsing de rug en zijkant van hun lijfjes toch veel kwetsbaarder is dan eentje mt rugleuning. Achterin zijn er banken die niet vooruit kijken en er zijn geen gordels. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 1

  1. Necmettin:

    Reactie infoteur , Hallo Astrid, Bij mijn weten mogen er geen twee kinderen in 1 gordel vervoerd worden.

    Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *