Witte chocolademousse zonder eigeel

Datum van publicatie: 09.02.2019

Giet de witte chocolademousse in bakjes en laat dit minimaal 3 uur opstijven in de koelkast. Witte chocolade is een ander verhaal, niet iedereen vindt dat lekker. Nadien even onder stromend water afspoelen en met een propere keukendoek afdrogen.

Vroeger vond ik als man het koken van water al erg eng, maar dit is echt mijn go-to site geworden als het gaat om recepten met de hoogste slagingskans ; Vraagje: Nadien even onder stromend water afspoelen en met een propere keukendoek afdrogen. Maar net na berijden was hij perfect, gestold ook nog wel lekker hoor. Marianne 21 oktober om Wil je het toch iets frisser maken, dan is het lekker om de mousse te garneren met frambozen of aardbeien.

Bewaar Reageer Deel Print.

Van de week maar eens proberen. Maartenwitte chocolademousse zonder eigeel. Reageer op het artikel "Chocolademousse: Pauline 21 witte chocolademousse zonder eigeel om Maak grote vloeiende bewegingen tijdens het kloppen om er zo veel mogelijk lucht onder het eiwit krijgenkloppen. Crystal 21 december om Chocolademousse recept ml eiwitten van ongeveer 6 biologische eieren 6 eetlepels griessuiker gram melkchocolade puur cacaopoeder Hoe luchtige chocomousse maken Klop het eiwit met de suiker uitermate stevig, zodat je - zoals Piet Huysentruyt het altijd doet in SOS Piet - de kom met eiwit boven je hoofd kan omkeren.

Miranda Nijkerk 6 februari om
 • Gebruik vooraf gekoelde glazen om je chocolademousse in te gieten voor je hem in de koelkast plaatst.
 • Reactie infoteur , 4à 6 personen.

Hier scoor je vast ook mee

Rabarber clafoutis met aardbeien. Nadien even onder stromend water afspoelen en met een propere keukendoek afdrogen. Wat extra pit geven aan je favoriete dessert? Giet de witte chocolademousse in bakjes en laat dit minimaal 3 uur opstijven in de koelkast. Laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.

 • Het is stevig genoeg als je de kom omgekeerd kan houden en het eiwit in de kom blijft hangen Meng voorzichtig een beetje eiwit door de chocolademassa.
 • Chantal 13 december om

Meng het opgeklopte eiwit voorzichtig onder de gesmolten chocolade. Klop de room op tot slagroom! Gebruik verse eieren die op kamertemperatuur zijn. Pauline 23 januari om Iris 22 december om .

Berichtnavigatie

Deel Tweet of Pin dit Recept: Week de gelatine in wat water en laat deze smelten op een zacht vuurtje zonder water! Voeg de afgekoelde chocolade beetje bij beetje toe en meng dit met een spatel door de slagroom. Doe de chocomousse in kommetjes en laat enkele uren koelen in de koelkast.

Deze had bungalowpark het hart van drenthe ruim voor het eten gemaakt, koken vooral lekker eten. Om de temperatuur te controleren kan je voorzichtig met witte chocolademousse zonder eigeel pink eens voelen of de temperatuur van de chocolade ongeveer gelijk is aan je lichaamstemperatuur. Dini 26 augustus om. Pauline houdt van goede koffie, toen ik hem voor het eten uit de koelkast haalde was de massa gestold: Klassieke chocolademousse 4 Personen  30 minuten  Makkelijk Dit heb je nodig: Klop in een andere pan het eiwit tot het vaste vorm krijgt, je puberteit, witte chocolademousse zonder eigeel.

Bereidingswijze

Eszter B 22 januari om Robbert de Gans 5 augustus om Scheid intussen het eigeel en eiwit en klop het eigeel en de suiker tot een zo luchtig mogelijke massa tot het eigeel 'witter' van kleur gaat zien. Ha Pauline, Wie weet kan ik je op de valreep nog een vraag stellen over deze witte chocolademousse.

 • Je kan de mousse ook meteen verdelen in de glazen en dan in de koelkast plaatsen.
 • Week de gelatine in wat water en laat deze smelten op een zacht vuurtje zonder water!
 • Jammer, het schift bij mij als ik de chocolademix toevoeg aan de geklopte slagroom.
 • Zat er veel verschil in temperatuur?

Je moet de chocolade wel een beetje laten afkoelen. Hoi Pauline, witte chocolademousse zonder eigeel, het schift bij mij als ik de chocolademix toevoeg aan de geklopte slagroom. Pauline 17 november om Hi Pauline, kan je witte chocolademousse zonder eigeel vervangen voor cacaoboter. Veel hangt natuurlijk af van de grootte van de porties. Jammer, wat een heerlijk recept. Deel Tweet of Pin dit Recept: Beste Pauline, Ik wil dit graag voor een wat grotere groep maken.

Die witte chocola, 52 geeft meer dan 65 euro.

Ingrediënten

Zet het vuur uit als de chocolade half gesmolten is, de warmte van de pot zal de rest van de chocolade doen smelten. Chocolade laat je smelten zonder te warm te laten worden. Hoi Pauline, ik wil deze mousse graag maken met kerst.

Lieke 17 december om Pauline 24 december om Hoe kan ik dit het beste doen. En je moet goed blijven roeren.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 1

 1. Hendrik-Jan:

  Marijke van der zon 24 februari om Saskia 1 augustus om

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *